Het Anker Bar & Food van de familie Franken Volmerink is meer dan 100 jaar traditie en gastvrij vakmanschap!
 
De legende zegt dat het café is ontstaan uit de tijd van de eerste grote restauratie van de Sint-Plechelmusbasiliek in Oldenzaal in de periode van 1891 tot 1900. Bij de restauratie van de Sint-Plechelmusbasiliek waren bentheimerstenen nodig, deze werden verscheept vanuit Loohaven in Saasveld. De al bestaande boerderij in de Marke Dulder, nu Saasveld, deed haar deuren open en de koffie en het bier werd geschonken..... dit is de start geweest van een gastvrije locatie in Saasveld.  De eerste officiŽle drankvergunning dateert uit 1911. 
 
In 1949 is er brand geweest, waarna in 1950 het opnieuw gebouwde café heropend is. De boerderij van de familie Franken Volmerink heeft in 1986 plaats gemaakt voor een grote uitbreiding naar een feestzaal voor 350 personen. Rond 2002 is er een fietspad aangelegd langs het café, deze kans werd direct opgepakt waarop er een groot terras en speeltuin gerealiseerd is. Het erachter gelegen Hippisch Centrum de Ankerhal word ook vanaf deze tijd geŽxploiteerd door de familie Franken Volmerink.  Hier worden paardensport gerelateerde evenementen georganiseerd.
 
De haven in het landelijk gelegen Twentse Saasveld is inmiddels verdwenen, maar het café dat haar naam ĎHet Ankerí dankt aan die tijd, is uitgegroeid tot een veelzijdig en gastvrij horecabedrijf.

ADRESGEGEVENS
Bornsestraat 43
7597 NH Saasveld
074 3494221
info@t-anker.nl
©2020 Het Anker Saasveld | Disclaimer